Gestió de dipòsit i cerca de T-11

D'on surt el "concepte" T-11?

El concepte de T-11 és una iniciativa que ha sortit de Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona. La web que la impulsa és aquesta t11targeta.blogspot.com.

En què és fonamenta una T-11?

Tal i com comenten els propis impulsors: "Es tracta d’aprofitar al màxim allò que ja hem pagat. La T-10 és un títol integrat que permet agafar fins a quatre transports diferents (tres transbordaments) en un mateix desplaçament en un termini de 1 hora i 15 minuts. Donat que la immensa majoria de trajectes que fem no esgoten aquest termini -que hem pagat-, la proposta és donar la targeta a una altra persona perquè aprofiti el que nosaltres no necessitem fer. Amb aquesta senzilla operació podem fer com a mínim un viatge més pel mateix preu. Aquesta manera de fer l'anomenem simbòlicament utilitzar la T-11."

Com l'aplicació d'Incidències 2.0 col·labora amb aquesta iniciativa?

L'aplicació d'Incidències 2.0 ha ampliat el seu focus, més enllà de la gestió que els usuaris poden fer de les incidències del transport públic, i ara permet també als usuaris indicar on han deixat una T10 gastada que pot utilitzar-se com una T11. A més, també permet als usuaris cercar si hi ha alguna T-11 disponible prop d'on ells es troben.

Què necessito per utilitzar l'aplicació?

La gestió de la T-11 està completament integrada amb l'aplicació Incidències 2.0. Per tant, només necessiteu instal·lar-la tal i com s'indica en la secció L'aplicació si no la teniu ja instal·lada.

Com funciona l'opció T-11 d'Incidències 2.0?

El menú principal mostra, a més dels altres casos d'ús de l'aplicació, l'opció T11.

Indicar on deixem una T-11

Quan sortim del transport públic i hem exhaurit una T10, podem deixar-la en algun lloc. Un cop deixada, ens cal indicar on ho hem fet per tal que la resta d'usuaris ho pugui saber. Això ho farem amb l'opció "Deixar una T11" de l'aplicació:

Per tal d'indicar on hem deixat una T-11 ens caldrà tenir el GPS del telèfon actiu, ja que aquesta és la manera com l'aplicació posiciona la T-11 i la resta d'usuaris la poden localitzar. L'aplicació ens mostra una pantalla per donar informació de la T11 que deixem.

L'aplicació ens proporciona un camp de text on haurem d'indicar la línia de transport públic que hem utilitzat en l'últim viatge (i que per tant, no podrà ser utilitzada de nou). També es pot aprofitar aquest cap de text per especificar una mica on hem deixat la tarja ja que la precisió del GPS no és sempre del tot exacte (per exemple: marquesina bus, sobre paperera,...).

L'altra informació que cal indicar és l'hora en que s'ha iniciat l'últim trajecte. Si no recordeu aquesta dada, la podeu obtenir de la pròpia targeta, ja que queda impresa quan es valida el bitllet

Aquesta informació serveix perquè l'aplicació gestioni el "temps de vida" que li queda a la T-11 i només mostri aquelles T-11 que tinguin vigència tot indicant-ne el període de validesa que els hi queda.

Un cop inclosa aquesta informació, cal prémer el botó "Deixar" i l'aplicació donarà d'alta la informació per tal que altres usuaris puguin beneficiar-se.

Trobar una T-11

En la mateixa pantalla de la T-11 que utilitzem per indicar on en deixem una, hi trobem també l'opció "Buscar una T11" que ens permet buscar-ne.

Si seleccionem aquesta opció, es apareixerà un mapa, de la zona on ens trobem, on ens mostrarà la situació de T-11 en cas que n'hi hagi i estiguin vigents. Si fem clic sobre l'icona d'una de les T-11 que mostra el mapa, veurem la informació relacionada, és a dir, les línies que l'usuari inicial ha fet servir, un detall més concret del punt on es troba la T11 i també el temps de validesa que li queda a la T11.

Xarxes socialsEnllaços d'interès